Objavljeno: sreda, 11. januar, 2017 v rubriki Investicije

Nafta dražja

Avtor: Uredništvo Vzajemci.com Vir: STA

Cene surove nafte so se v današnjem elektronskem trgovanju v Aziji zvišale, potem ko so se v predhodnih dneh zniževale. Na trgu sicer ostaja dvom v zmanjševanje proizvodnje, kar so se dogovorile članice Opeca in nekatere druge večje proizvajalke. Trg danes čaka na najnovejše podatke o stanju zalog v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko so se v Organizaciji držav proizvajalk nafte (Opec) dogovorili za zmanjšanje proizvodnje s 1. januarjem, pa trg dvomi v uresničevanje dogovora in zmanjševanje količin načrpane nafte. Irak je namreč prejšnji mesec načrpal rekordno količino, tudi v ZDA so znaki večje proizvodnje.

V ZDA bodo danes znani najnovejši podatki o stanju zalog črnega zlata. Analitiki so mnenja, da se bodo te povečale in dodatno pritisnile na cene nafte.

Zahodnoteksaška nafta z dobavo v februarju se je danes podražila za 13 centov na 50,95 dolarja za 159-litrski sod, za marčne terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa je bilo treba odšteti 53,71 dolarja ot. sedem centov več kot v torek.

Prijavite se na prejemanje e-novic Vzajemci.com

vpišite svoj elektronski naslov


Članek še nima komentarjev.