Objavljeno: ponedeljek, 2. september, 2013

Trendi prihodnosti

Hitrost tehnološkega razvoja je neverjetna. Če bi pred desetimi leti poskusili napovedati kaj vse bomo uporabljali leta 2013, nam nikoli ne bi uspelo.

Trendi prihodnosti

Samo pomislite na podjetja, spletne strani in celotne trge, ki so v tem času nastali. Leta 2003 ni obstajal YouTube, ni bilo Facebooka, ne Twitterja, ne iOS ali iPhona, ne Androida in tudi trg tabličnih računalnikov še ni obstajal. Izraz, kot je 'mobilna aplikacija' ali 'računalništvo v oblaku' bi pred desetimi leti naletel samo na čudne poglede.

Vpliv, ki so ga naštete tehnologije imele, je večji, kot vpliv katerekoli tehnologije v 20 letih pred tem. In razvoj se ne upočasnjuje. Ravno obratno. Razvoj novih tehnologij beleži eksponentno rast.

Kakšno bo stanje čez 10 let? Če sklepamo na podlagi zadnjega desetletja, lahko pričakujemo še enkrat več novih tehnologij in trgov, kot smo jim bili priča v zadnjih desetih letih.

Ta zgodba je tako namenjena prihodnjim trendom - s tem mislimo na vse tehnologije, ki so trenutno v razvoju (ali pa samo na papirju) in na vse tehnologoje, ki še niso izkoristile svojega potenciala.

Poleg naštetega bomo v Trendi prihodnosti poskušali čim bolj objektivno opisati tudi industrije, za katere obstaja možnost, da jih bomo spremljali v prihodnje.