Objavljeno: četrtek, 8. november, 2012

Varčevanje za pokojnino

Glede na trende je jasno, da bomo v prihodnje za svojo pokojnino odgovorni sami. Bistveno je, da posameznik prepozna pomen dodatnega varčevanja za pokojnino in da prične varčevati čimprej.

Varčevanje za pokojnino

Ljudje smo zanimiva bitja in se od drugih živali razlikujemo po naši sposobnosti planiranja. A imajo mnogi med nami težave pri planiranju, saj smo zatopljeni v vsakdanje probleme. Težave imamo že s planiranjem dopusta pol leta vnaprej, kaj šele pri dolgoročnem planiranju za lastno upokojitev.

Enkrat, ko se odločimo, da bomo končno začeli varčevati za pokojnino, se takoj pojavijo številna vprašanja, kot naprimer:

- Kam investirati?
- Kako investirati?
- Koliko investirati?
- Koliko moram privarčevati?
- Kdaj se lahko upokojim?
- ...


Planiranje upokojitve je v resnici veliko več kot samo določitev starosti in višine sredstev za izplačilo rente, saj je potrebno predvideti še več drugih faktorjev in možnih scenarijev. Zato vam bomo v tej zgodbi poskusili predstaviti nekatere možnosti in scenarije, za katere upamo, da vam bodo vse skupaj nekoliko olajšali. Še vedno pa zagovarjamo to, da si mora oseba za tako pomemben projekt, kot je upokojitev, poiskati strokovnjaka.

Seznam objav.

Družba Vzajemci velja za vodilno neodvisno kapitalsko družbo s področja naložbenega svetovanja in ponudbe naložbenih produktov. Svoje naložbe nam je že zaupalo skoraj 14 tisoč vlagateljev, ki tvorijo bazo lojalnih strank in cenijo prednosti kapitalsko neodvisnega pristopa. Za več informacij pišite na info@vzajemci.com ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 35 08